Miętowe pierniczki z żurawiną

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciastka powstały w trakcie regulaminowego kombinowania ze smakami.

  • Łatwy

Składniki:

  • - woda ciepła: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - miód: 0.5 szklanki
    - cukier kryształ: 4 łyżki
    - suszona mięta (mięta sproszkowana): 1 łyżeczka
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - czekolada mleczna: 10 dekagramów
    - czekolada nadziewana (czekolada z nadzieniem żurawinowym): 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miętowe pierniczki z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód dodać do przegotowanej ciepłej wody z cukrem, wymieszać. Po wystudzeniu połączyć z mąką, sodą, miętą oraz przyprawą do piernika. Ciasto starannie wyrobić, przykryć i na kilka dni pozostawić w lodówce.
  • Miętowe pierniczki z żurawiną 2. Po tym czasie formować z niego kuleczki, nadziane kostką czekolady z nadzieniem żurawinowym.
  • 3. Piec ok. 40 min w temp. 160 st. Ostudzone pierniczki posmarować mleczną czekoladą i dowolnie udekorować.
    Najlepsze na drugi dzień po upieczeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować