Miętowe naleśniki z serem i budyniem ok 6 sztuk

0 (0 ocen)

  • 30 min

Podobne naleśniki serwowała mi mama, a teraz ja swojej córce :) Są smaczne

  • 30 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    300g mąki
    1 szkl mleka
    2 jaja
    2 łyżki cukru
    2 łyżeczki posiekanej drobno mięty
    szczypta soli
    kawałeczek słoniny

    Nadzienie serowe;
    200g sera białego chudego
    cukier puder do smaku
    3-4 łyżki słodkiej śmietanki
    pół łyżeczki startej skórki z cytryny

    Budyń:
    500ml mleka
    budyń śmietankowy z cukrem
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Miętowe naleśniki z serem i budyniem ok 6 sztuk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubij z cukrem. Dodaj mleko, posiekaną miętę, szczyptę soli i mąkę. Wymieszaj wszystko dokładnie. Rozgrzej dobrze patelnię. Słoninę nabij na widelec. Smaruj nią patelnię, po czym wylej porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron. Czynność powtarzaj.
  • 2. Twaróg przepuść przez maszynkę, połącz ze śmietanką, skórką cytrynową i cukrem.
  • 3. Usmażone naleśniki posmaruj serem, zwiń jak krokiety i podsmaż na maśle z każdej strony. Gotowe polej budyniem przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.

Porady

Do ciasta naleśnikowego można dodać więcej mięty. Będą wówczas bardziej orzeźwiające.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować