Miętowe mini deserki z kremem z landrynek

4.45 (168 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Orzeźwiające deserki o delikatnym smaku mięty.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 galaretka jabłkowo -miętowa
    Krem:
    20 dag landryn miętowych
    1 budyń śmietankowy
    360 ml mleka
    15 dag masła
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.45 (168 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki

Miętowe mini deserki z kremem z landrynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Landryny przekładamy do rondelka, dodajemy 1/4 szkl wody i podgrzewamy na małym ogniu, aż się rozpuszczą.
  • 2. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wylewamy warstwę w pojemniczkach na deserki (ok 10 szt) lub pucharkach (ok 3 szt). Chłodzimy, aż stężeje.
  • 3. Zagotowujemy mleko z cukrem - odlewamy wcześniej 1/4 szkl mleka i rozrabiamy budyń . Wlewamy roztopione landrynki do wrzącego mleka i budyń. Mieszamy do zgęstnienia. Studzimy.
  • 4. Ucieramy 15 dag miękkiego masła na puch, dodając po trochu budyń miętowy. Przekładamy masę do szprycy i wyciskamy porcje na galaretki.
  • 5. Ponownie zalewamy deserki galaretką. Chłodzimy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować