Miętowa rolada z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robię ciasto. Białka ubijam,dodaje cukier waniliowy i cukier. Dalej ubijając dodaje olej. Na koniec dodaje mąką i miętę, delikatnie mieszam.Piekę w piekarniku 15 minut w temp. 180 stopni.
2.Wyjmuję blat na ściereczkę, zdejmuję papier i zwijam ze ściereczką na roladę. Odstawiam niech wystygnie.
3.Robię masę. Żelatynę zalewam łyżką wody, po 5 minutach dodaje gorącą wodę ,galaretkę i mieszam aż się rozpuści. Odstawiam by wystygła. Ubijam Śnieżkę z 3/4 szklanki mleka, dodaję tężejącą galaretkę, ubijam.
4.Rozwijam roladę, smaruję 3/4 masy,układam umyte,obrane z szypułek i pokrojone truskawki. Zwijam roladę.
Komentarze