Miętowa rolada z szynki z pieczarkami i papryką

4.5 (167 ocen)

Pyszna rolada idealna na świąteczny stół. Zachwyca swym wyglądem jak i smakiem. Zastanawiacie się, że jak miętowa rolada? Mięta do mięsa ? TAK

Składniki:

  • 1,3 kg szynki wieprzowej

    500 g pieczarek

    1 czerwona papryka

    Przyprawy firmy NMR : pieprz czarny mielony, mięta , papryka płatki mix

    Sól,

    Dodatkowo:

    sznurek do związania rolady

    rękaw do pieczenia

Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Miętowa rolada z szynki z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szynkę przekrawamy wzdłuż by powstał długi płat

    2. Mięso przykrywamy woreczkiem i dość mocno rozbijamy – starając się by nie porobić dziur

    3.Mięso solimy , pieprzymy , posypujemy około 3 łyżeczkami mięty.

    4. Pieczarki za pomocą tarki ścieramy na cienkie plasterki. Dodajemy na suchą rozgrzaną patelnie i przesmażamy do momentu aż odparuje spod nich woda

    5.Na mięso wykładamy pieczarki. Z papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w grube plastry które układamy na pieczarkach

    6.Mięso z farszem posypujemy około 2 łyżkami paprykowymi płatkami

    7.Mięso zwijamy w roladę dość ciasno. Mięso związujemy – tak jak nam wygodnie

    8.Związaną roladę obsmażamy z każdej strony na złoto na dobrze rozgrzanej patelni grillowej

    9.Podsmażoną roladę wkładamy do rękawa do pieczenia . Roladę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 195 i pieczemy jeszcze przez około 35-40 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować