Miętowa rolada z szynki z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Szynkę przekrawamy wzdłuż by powstał długi płat
2. Mięso przykrywamy woreczkiem i dość mocno rozbijamy – starając się by nie porobić dziur
3.Mięso solimy , pieprzymy , posypujemy około 3 łyżeczkami mięty.
4. Pieczarki za pomocą tarki ścieramy na cienkie plasterki. Dodajemy na suchą rozgrzaną patelnie i przesmażamy do momentu aż odparuje spod nich woda
5.Na mięso wykładamy pieczarki. Z papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w grube plastry które układamy na pieczarkach
6.Mięso z farszem posypujemy około 2 łyżkami paprykowymi płatkami
7.Mięso zwijamy w roladę dość ciasno. Mięso związujemy – tak jak nam wygodnie
8.Związaną roladę obsmażamy z każdej strony na złoto na dobrze rozgrzanej patelni grillowej
9.Podsmażoną roladę wkładamy do rękawa do pieczenia . Roladę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 195 i pieczemy jeszcze przez około 35-40 minut
Komentarze