Mietowa poezja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i żółtka. Mąkę przesiej z
proszkiem do pieczenia. Dodaj do ubitych jaj i delikatnie wymieszaj. Piecz
15 minut w temp. 170 st.
2.Landrynki rozpuść podgrzewając w wodzie. Budyń wymieszaj z niewielką
ilością mleka. Resztę zagotuj z cukrem dodając rozmieszany proszek
budyniowy. Pod koniec gotowania wlej syrop miętowy. Pozostaw do
ostygnięcia. Po czym utrzyj z masłem.
3.Galaretkę rozpuść w ½ szkl. gorącej wody. Pozostaw do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno pod koniec dodając tężejącą
galaretkę.
4.Złożenie ciasta:
Na biszkopt wyłóż masę miętową, całość przykryj krakersami,
następnie wyłóż krem śmietankowy , na wierzch zetrzyj gorzką
czekoladę. Wstaw do lodówki.
Komentarze