Miętowa pasta twarogowa

  • wyświetlono: 248 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 2

Pasta z twarogu z posiekanymi listkami mięty. Lekka i pyszna.

portret
  • 10min

Składniki

250 g twarogu półtłustego
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki posiekanych drobno listków mięty
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Miętowa pasta twarogowa

  • 1. Twaróg rozgniatamy widelcem wraz z jogurtem i szczyptą soli na gładką masę. Dodajemy posiekane listki mięty i dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do pieczywa.

Porady

Listki mięty przed posiekaniem należy umyć i osuszyć.
Pastę można przygotować za pomocą blendera, ale w zupełności wystarczy widelec.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakimiętajogurt naturalnytwarożekzdrowe śniadanielekkie śniadaniepasta do chlebadrugie śniadanie

Komentarze

Podobne przepisy

Twarogowa pasta orzechowo- pomidorowa

Dodane przez: Bernadetta

Twarogowa pasta orzechowo- pomidorowa

Pyszna i zdrowa pasta twarogowa,...

Pasta twarogowo – pomidorowa

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta twarogowo – pomidorowa

Pyszna, aromatyczna pasta do chleba....

Pasta twarogowa z rukolą

Dodane przez: DanusiaC

PASTA TWAROGOWA Z RUKOLĄ

Doskonała pasta do pieczywa i nie...

Pasta twarogowo – ziemniaczana

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta twarogowo – ziemniaczana

Pasta dość nietypowa – z białego...

pasta kminkowa do kanapek

Dodane przez: capri

pasta twarogowa z kminkiem

Pyszna i szybka pasta do kanapek...

pasta

Dodane przez: Futka

Pasta twarogowo - jajeczna z warzywami

Propozycja na smaczną, kolorową,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE