Mieszki z indyka z kukurydzą i rukolą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekko,smacznie i zdrowo polecam na obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g fileta z indyka
    50 g rukolo
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    100 g topionego serka kremowego
    3 łyżki śmietany 30%
    sok z cytryny
    1 łyżka oleju rzepakowego
    zioła prowansalskie
    szczypta słodkiej i ostrej papryki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mieszki z indyka z kukurydzą i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć,osuszyć,pokroić na plastry i delikatnie rozbić na cienkie i jak największe płaty.
    Skropić sokiem z cytryny oprószyć ziołami prowansalskimi,sola i pieprzem,odstawić na 30 minut.
  • 2. Kremówkę podgrzać(nie gotować),dodać serek topiony i ogrzewać,aż się rozpuści.
    Rukolę umyć,osączyć parę listków zostawić do dekoracji,resztę wrzucić do sosu wraz z kukurydzą i ogrzewać jeszcze 3-4 minuty,odstawić do przestudzenia.
  • 3. Na płaty mięsa nakładać nadzienie formując sakiewki u góry związać nicią bawełnianą.
    Gotowe mieszki układać na blaszce do pieczenia włożoną folia aluminiową.
    Olej wymieszać z paprykami i przy pomocy pędzelka posmarować mięso.
    Całość wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec około 30 minut.
    Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu udekorować odłożonymi listkami rukoli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować