Mieszanka orzechów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Słodka orzechowa przekąska.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g nerkowców
    100 g orzechów włoskich
    100 g migdałów
    100 g orzechów laskowych
    4 łyżki miodu
    łyżka masła
    pół łyżeczki drobnej soli morskiej

Mieszanka orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchą patelnię wsypujemy orzechy i sól. Orzechy prażymy, do podprażonych orzechów wlewamy miód i chwilę karmelizujemy na koniec dodajemy masło.

    Orzechy wylewamy na pergamin i za pomocą silikonowej szpatułki ostrożnie rozkładamy, orzechy powinny być luźno rozłożone na papierze. Odkładamy do wystygnięcia.

    Wystudzone orzechy przekładamy do miseczki i chrupiemy ze smakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy