"mieszane"roladki wieprzowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mój pomysł na pyszne roladki -połączenie mięsa mielonego i boczku.polecam!!!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2kg mięsa mielonego(łopatka lub mieszane"gotowe",1 paczka boczku wędzonego w plasterkach(krojony)u mnie biedronkowy-potrawy kresowe,sól,pieprz,czosnek 1 ząbek,średnia cebula 1 szt,musztarda,ogórek kiszony(tyle połówek ile wyjdzie roladek)dodatkowo:folia spożywcza i folia aluminowa

"mieszane"roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki z mielonego 1. Mięso mielone mieszamy z przyprawami,pokrojoną drobno cebulką i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Opcjonalnie jak ktoś bardzo lubi można dodac posiekaną natkę pietruszki.Na folię spożywczą kładziemy 2 plasterki boczku i na to kładziemy 1 dużą łyżkę mięsa mielonego,rozpłaszczamy mielone na plasterkach boczku na całej długości,następnie smarujemy musztardą i kładziemy połówkę kiszonego ogórka.Za pomocą foli spożywczej ciasno zwijamy roladki a następnie kładziemy na kawałki foli aluminiowej i ciasno zwijamy jak "cukierki"Kładziemy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni na około godzinę.Jeszcze ciepłe odwijamy z foli i wcinamy :)

Porady

Robiłam roladki już kilkakrotnie są pyszne na ciepło do obiadu ale całą rodzinką chórem odrzekliśmyże najlepsze są na drugi dzień na zimno .Można podawać nawet jako wędline na chlebek.Z podanej porcji wyszlo mi 8 roladek.Można podwoić porcję bo są pyszne :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy