Mieszana sałatka z fasolki i pekinki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, pożywna sałatka. Może być dodatkiem do dania głównego lub samodzielnym posiłkiem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka fasolki Piękny Jaś ok. 200 gram
    1/2 średniej kapusty pekińskiej
    1 papryka czerwona
    1 cebulka ze szczypiorkiem
    4 ogórki konserwowe
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    sól i pieprz do smaku

Mieszana sałatka z fasolki i pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jk 1. Fasolkę osączam z zalewy, kapustę, paprykę, cebulkę oczyszczam, kroję w kostkę. Ogórki kroję w pół plasterki, a szczypiorek siekam. Do przygotowanych warzyw dodaję majonez, musztardę, mieszam, próbuję. Doprawiam solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy