Mięso z rosołu w sosie miodowo - chrzanowym

4.49 (183 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Często po zjedzeniu rosołu zostaje nam gotowane mięso, na które nie mamy pomysłu, aby przyrządzić je w ciekawy sposób. Przepis ten jest niezwykle prosty, a połączenie chrzanu i miodu sprawia, że nasze gotowane mięso będzie miało bardzo ciekawy smak. Taki sam sposób możemy także użyć do zwykłego mięsa, niekoniecznie tego z rosołu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g gotowanego mięsa (u mnie królik)
    1 cebula
    1/2 łyżeczki tartego chrzanu
    1 łyżeczka miodu
    50 ml wody
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    olej lub masło (u mnie klarowane)
    zioła i przyprawy – sól, pieprz, curry, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Mięso z rosołu w sosie miodowo - chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło, a następnie dajemy na nią pokrojoną cebulę. Dodajemy sól, pieprz, curry oraz czosnek granulowany (lub ulubione przyprawy).
  • 2. Kiedy cebulka będzie lekko podsmażona, na patelnię dajemy pokrojone gotowane mięso. Całość mieszamy, ewentualnie doprawiamy.
  • 3. W miseczce łączymy ze sobą ciepłą wodę, chrzan, miód oraz mąkę. Mieszamy dokładnie i zalewamy mięso, kiedy będzie już odpowiednio podsmażone.
    Całość mieszamy do lekkiego zgęstnienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Królik Mięso Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować