Mięso z łopatki w warzywach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Krucha i delikatna wieprzowinka na każdą okazję. Jeśli lubisz, łatwe, proste przepisy i masz za mało na gotowanie wyszukanych i skomplikowanych dań, to propozycja właśnie dla Ciebie. Tak przygotujesz mięso idealne.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg łopatki wieprzowej
    • 2 cebule
    • ½ opakowania marchewek mini
    • ½ opakowania groszku mrożonego
    • ½ kg fasolki szparagowej
    • ½ szklanki śmietany 12%
    • 3 łyżki przecieru pomidorowego
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • Szczypta chili

Mięso z łopatki w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do brytfanny i podlewamy wodą, gotujemy.
  • sos 2. Cebulę obieramy, kroimy plastry i szklimy na rozgrzanym oleju. Cebulę przekładamy do mięsa i gotujemy 30 minut.
    Po tym czasie dodajemy marchewki, fasolę. Gotujemy 10 minut i dodajemy groszek oraz przecier pomidorowy.
    Gdy warzywa i mięso są już miękkie doprawiamy chili i wlewamy śmietanę, dwie minutki gotujemy.
  • danie 3. Gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy