MIĘSO W KETCHUPIE

  • wyświetlono: 3981 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jest pyszne znajomi nim się zachwycają.

  • 120min

Składniki

Składniki:

1,5 kg mięsa na pieczeń (łopatka, szynka )

3 ząbki czosnku

4 cebule

2 duże ketchupy po 750g ( 1 łagodny i 1 pikantny)

2 łyżki oleju

przyprawy ( sól, pieprz, delikt do mięs itp.)

Sposób przygotowania przepisu:

MIĘSO W KETCHUPIE

  • MIĘSO W KETCHUPIE1. Mięso myjemy i osuszamy.

    Mięso nacinamy (lecz nie do końca) na 1cm plastry.

    Czosnek przeciskamy przez praskę.

    Mięso nacieramy czosnkiem i posypujemy przyprawami.

    Cebulę kroimy w talarki i wkładamy między płaty mięsa.
  • MIĘSO W KETCHUPIE2. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem. Wkładamy mięso i zalewamy ketchupami, tak aby całość mięsa była przykryta. Żaroodporne naczynie przykrywamy przykrywką. Wkładamy do piekarnika.
    Pieczemy ok. 1,5 godz. W temp.200C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsomoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Cała smakowita :-) potrawa.

Dodane przez: katyja

Żeberka w ketchupie

Mój młodszy syn uwielbia ketchup,...

Skrzydełka w ketchupie

Dodane przez: Kasia Pichci

Skrzydełka w ketchupie

Skrzydełka w ketchupie to kolejny...

udka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Udka w ketchupie

Pyszne aromatyczne udka zapiekane...

Żeberka w ketchupie

Dodane przez: Gregorhspeed

Żeberka w ketchupie

Pieczone żeberka wieprzowe niejednokrotnie...

gulasz

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Gulasz w ketchupie

Połączenie mięsa z ketchupem to...

Żeberka w miodzie i ketchupie

Dodane przez: ewaeu

Żeberka w miodzie i ketchupie

Żeberka po prostu pycha.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE