Mięso w galarecie

4.5 (146 ocen)

bardzo dobra galaretka, polecam

Składniki:


  • 1 podwójny filet z kurczaka
    2 nóżki z kurczaka
    2 marchewki
    groszek konserwowy
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    żelatyna
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mięso w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta, nogi z kurczaka (całe), i marchewki ugotować w osolonej wodzie. Mięso wyciągnąć z rosołu, obrać ze skóry, pokroić na kawałki, odstawić. Ugotowaną marchewkę pociąć w kostkę i krążki. Groszek konserwowy odsączyć z wody. Natkę pietruszki posiekać drobno. Na spodzie niewielkich szklanek układać po trochu, natki, marchewki i groszku. Na to nakładać duże ilości mięsa do 3/4 wielkości szklanki. Przyprawić rosół, w którym gotowaliśmy mięsa z marchewką. Dodać do niego żelatynę. Zalać szklanki z mięsem. Odstawić na noc w zimne mięso do stężenia. Podawać polane octem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować