Mięso mielone z fasolką szparagową i tortellini

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Treściwe, sycące danie dodatkowo szybkie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    150 g wędzonego boczku
    opakowanie tortellini
    600 g fasolki szparagowej
    1 puszka pomidorów w zalewie
    3 ząbki czosnku
    1 cebula
    sól i pieprz
    Chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Dania główne Potrawka

Mięso mielone z fasolką szparagową i tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę i tortellini gotujemy (osobno) w osolonej wodzie.
  • Mięso mielone z fasolką szparagową i tortellini 2. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy je na rozgrzaną patelnię i smażymy razem z boczkiem na złoty kolor. Następnie dodajemy mięso, solimy, pieprzymy i smażymy. Gdy mięso będzie lekko brązowieć dodajemy fasolkę pokrojoną na kawałki i całość zalewamy pomidorami. Dusimy kilka minut. Jeszcze raz doprawiamy, dodajemy chilli wg. uznania.
    Mieszamy z tortellini.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować