Mięso mielone w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Podane w taki sposob posmakuje kazdemu.

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie prostokatne
    300 gr miesa mielonego
    1 jajko
    50 gr sera zoltego startego
    sol,pieprz

Mięso mielone w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso mielone mieszamy z jajkiem,serem i doprawiamy do smaku.
    Z szerokosci ciasta francuskiego wykrawamy pasy ok 7 cm(u mnie wyszly 4 sztuki) na srodek kazdego pasa wykladamy wzdluz mieso mielone i zwijamy w rulon a nastepnie w tzw.slimaczka.Pieczemy w 180° 30'
    Podajemy z salata a doskonale smakuja z barszczem czerwonym.

Porady

Jezeli chcemy zeby slimaczki wyszly mniejsze wystarczy wyciac ciensze pasy z ciasta francuskiego zmniejszajac ilosc farszu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy