Mięso mielone po rosyjsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -600 g mieszanego mięsa mielonego
    -2 cebule
    -1 żółta i 1 czerwona papryka
    -por
    -4 gałązki majeranku
    -2 łyżki oleju
    -3 łyżki koncentratu pomidorowego
    -300 ml bulionu
    -1 łyżeczka ostrej musztrdy
    -150 ml kwaśnej śmietany
    -sól
    -pieprzgietką.

Mięso mielone po rosyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone smażymy na oleju przez 10 minut. Cebulę kroimy w kostkę, paprykę w paski, pory w krążki. Warzywa dorzucamy do mięsa. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Smażymy 2 minuty. Wlewamy bulion. Dusimy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Dodajemy śmietanę i posiekany majeranek. Podajemy z bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy