Mięso mielone na pomidorową nutę

0 (0 ocen)

Mało czasu na przygotowanie potrawy? Te danie naprawdę przygotowałam bardzo szybko a było przepyszne.

Składniki:


  • 1/2 kg mięsa mielonego
    250g pieczarek
    2 duże cebule
    pół słoiczka koncentratu pomidorowego
    ser cheddar
    olej
    sól, pieprz, papryka wędzona, papryka ostra

Mięso mielone na pomidorową nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki. Dosypujemy je do cebuli i czekamy aż puszczą soki a następnie odparują. Wtedy wrzucamy mięso mielone, które przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  • 3. Gdy mięso będzie już gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy obiema paprykami oraz solą i pieprzem według uznania.
  • 4. Ser cheddar ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim danie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy