Mięso gulaszowe z indyka w sosie smietanowo - jogurtowym z warzywami

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszne mięsko alternatywa dla dań z fileta

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Ok 1,5 kg gulaszowego z indyka, 1 por, 1 duża marchewka, 1 duża czerwona cebula, 8 pieczarek, śmietana 18%, pół małego jogurtu naturalnego, łyżka mąki, sól, pieprz, kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso gulaszowe z indyka w sosie smietanowo - jogurtowym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, większe kawałki kroimy na pół. Przyprawiamy solą i pieprzem i obsmazamy na rozgrzanej patelni z obu stron. Przekładamy do większego naczynia i podlewamy woda do połowy.. Pora i pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę a marchewkę trzemy na grubych oczkach. Na patelni podsmaźamy cebulę i pora. Przekładamy na mięso. To samo robimy z marchewką i pieczarkami. Dodajemy kostkę rosołową. Dusimy ok 50 min. Śmietanę mieszamy z jogurtem i mąka doprawiamy pieprzem i wlewamy do mięsa z warzywami. Dusimy jeszcze ok 10min

Porady

Zamiast mięsa gulaszowego możemy użyć fileta z indyka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować