Mięso duszone z zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -0,5 kg mięsa wołowego
    -po 1/2 papryki czerwonej i żółtej
    -1 cebula
    -2 marchewki
    -mała puszka zielonego groszku
    -3 ziemniaki
    -mąka
    -1/2 cytryny
    -liść laurowy
    -ziele angielskie
    -sól
    -pieprz

Mięso duszone z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, kropimy sokiem z cytryny. Obtaczamy w mące. Cebulę i paprykę kroimy w kawałki i podsmażamy na patelni, dodajemy marchewką pokrojoną w krążki. Wkładamy do garnka. Na tej samej patelni rumienimy mięso, dodajemy do warzyw i zalewamy szklanką wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, dusimy. Po 20 minutach dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. N koniec dodajemy zielony groszek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy