Mięso duszone z cebulką

4.5 (192 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

stary, dobry przepis na wykorzystanie mięsa z zupy

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso gotowane z zupy
    przyprawa uniwersalna
    Pieprz
    6 sztuk dużej cebuli
    Szczypta cukru
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso duszone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso duszone z cebulką 1. Ponieważ zostało mi mięsko z zupy ,pokroiłam je w plastry, przyprawiłam przyprawa uniwersalna i pieprzem. Obsmażyłam na rozgrzanym oleju ,na rumiano.
    Mięso wyjęłam z patelni, a na tłuszcz wrzuciłam cebule pokrojone w talarki.
    Oprószyłam przyprawa uniwersalna, szczyptą cukru i zeszkliłam. Doprawiłam solą do smaku.
    Do cebuli dodałam obsmażone mięso i jeszcze razem chwilę poddusiłam.
    Podałam, z ziemniakami puree
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować