Mięsne żeberka słodko-kwaśne

4.5 (156 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mięciutkie mięso pieczone w słodko-kwaśnej marynacie

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg żeberek trójkątów

    Na marynatę
    1 łyżka miodu
    2 łyżki ketchupu
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsne żeberka słodko-kwaśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na mniejsze porcje. Włożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.Składniki na marynatę wymieszać i porządnie natrzeć nią żeberka, odstawić mięso do lodówki na co najmniej godzinę. Żeberka piec w 180 st C pod przykryciem przez godzinę, następnie odkryć i dopiekać jeszcze pół godziny na funkcji grilla często podlewając marynatą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować