Mięsne żeberka słodko-kwaśne

  • wyświetlono: 965 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Mięciutkie mięso pieczone w słodko-kwaśnej marynacie

IMG_20200806_213033_346
  • 2 porcje
  • 180min
  • Łatwy

Składniki

0,5 kg żeberek trójkątów

Na marynatę
1 łyżka miodu
2 łyżki ketchupu
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka czosnku granulowanego
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Mięsne żeberka słodko-kwaśne

  • 1. Żeberka umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na mniejsze porcje. Włożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.Składniki na marynatę wymieszać i porządnie natrzeć nią żeberka, odstawić mięso do lodówki na co najmniej godzinę. Żeberka piec w 180 st C pod przykryciem przez godzinę, następnie odkryć i dopiekać jeszcze pół godziny na funkcji grilla często podlewając marynatą. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

żeberkawieprzowina

Komentarze

Podobne przepisy

Udka kurczaka słodko - kwaśne

Dodane przez: Gregorhspeed

Udka kurczaka słodko - kwaśne

Mięso kurczaka lubi większość....

Słodko-ostre żeberka

Dodane przez: czarrna

Słodko-ostre żeberka

Żeberka to najlepsze mięsko :)

Żeberka w słodkiej kapuście

Dodane przez: stawik15

Żeberka w słodkiej kapuście

Świetne danie na zimowe dni.

żeberka

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Żeberka w słodkim sosie chilli

Uwielbiam żeberka!nie tylko duszone...

Schab w sosie słodko-kwaśnym

Dodane przez: czarrna

Schab w sosie słodko-kwaśnym

Smaczny pomysł na niedzielny obiad

image-124048a

Dodane przez: paulette17

Słodko-kwaśna golonka

Golonka w coli a nie w piwie. Soczysta,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE