Mięsne mufinki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię eksperymentować w kuchni, mam foremki na babeczki,zamiast babeczek zrobiłam muffinki mięsne,są bardzo smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa z łopatki zmielić(lub gulaszowe)
    7jajek
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz do doprawienia miesa
    15 dag, sera żółtego najlepiej okrągły
    tłuszcz do posmarowania foremek.

Mięsne mufinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zdj.1 1. Z łopatki robimy mielone i doprawiamy go do smaku. Foremkę smarujemy tłuszczem,i wykładamy mięsem tak aby powstał dołek.
    .
  • zdj.2 2. Do powstałego dołka wbijamy jajko, posypujemy solą i pieprzem do smaku
  • zdj. 3. Przykrywamy żółtym serem, pieczemy około 25 minut.
  • zdj. 4. Po upieczeniu delikatnie wyciągamy,obkrawając delikatnie nożem.

Porady

Można też zrobić z farszem z pieczarek. Można podawać jako dodatek do ziemniaków, lub jako przekąskę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy