Mięsne muffinki z piure szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Fajna propozycja podania mięsa i ziemniaków.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na muffinki:
    50 dkg mięsa mielonego
    cebula
    jajko
    sól, pieprz
    bułka tarta
    łyżka masła

    Na piure:
    7 ziemniaków
    2-3 łyżki rozdrobnionego szpinaku Hortex
    5 łyżek mleka
    1 łyżka majonezu
    sól, pierz
    papryka do dekoracji

Mięsne muffinki z piure szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mięso mielone z cebulką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formę do muffinek wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Z masy mięsnej zrobić kulkę i wkładać do foremek. Piec 30 min. w 180 stopniach.
    Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Szpinak podsmażyć i wystudzić. Dodać mleko, majonez i przyprawy, wymieszać razem. Krem ziemniaczano-szpinakowy przełożyć do szprycy i wycisnąć na przestudzone babeczki. Posypać pokrojoną w drobną kostkę papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy