Mięsne kuleczki po marokańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce wyrabiamy ze sobą wszystkie składniki na kuleczki (mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną cebulę, drobno posiekane rodzynki i przyprawy). Formujemy małe kuleczki a następnie smażymy je na patelni na niewielkiej ilości oleju. Zdejmujemy z gazu, przekładamy na talerz.
Na patelni podsmażamy razem z kuminem, kolendrą, cynamonem i chilli pokrojoną w pól plasterki cebulę. Zalewamy pomidorami z puszki, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, fasolkę szparagową i groszek. Pod przykryciem dusimy do zmięknięcia warzyw. Zdejmujemy pokrywę, wkładamy usmażone wcześniej kuleczki. Dobrze mieszamy, trzymamy na gazie jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku solą. Gotowe.
Komentarze