Mięsne kotleciki z jajkiem i serem

5 (182 ocen)

  • 25 min

Kotleciki powstały z udek gotowanych w rosole ... Mieso posiekane w kostke,z jajkiem,seremi podsmazonym porem to według mnie smaczna i orginalna kompozycja smakowa:)Kotleciki wszystkim smakowały i juz domownicy dopominaja sie o kolejne...Polecam

  • 25 min

Składniki:

  • 2 ugotowane udka (mogą byc z rosołu),
    1\2 por, jasna część,
    2-3 pieczarki.
    5-7 deko sera żółtego,
    2 ugotowane na twardo jajka,
    sól,
    swiezo zmielony pieprz czarny,
    zioła suszone
    np. bazylii,
    zioła prowansalskie ,
    oraz jajko surowe
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mięsne kotleciki z jajkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso z udek obieram i kroje w drobna kostke.
    Por i pieczarki , kroje i lekko podsmażam.
    Jajka gotuje na twardo. , a nastepnie kroje w kostke Ser scieram na tarce o wiekszych oczkach.,Do mięsa dodaje składniki , przyprawiam, mieszam. Wbijam jajo , wsypuje bułke tarta , mase wyrabiam i formuję kotleciki. Obtaczam delikatnie z obu stron w bułce tartej , smaze na rozgrzanym oleju.
    Po usmazeniu układam na papierowym ręczniku by papier wchłonął nadmiar tłuszczu:) Podaje z ziemniakami i surówka.Smacznego:)

Porady

wychodzi około 10 kotlecików.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować