Mięsne koperty w brokułowym cieście z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyj, osusz, rozbij na kotlety. Przypraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki.
2.Zrób ciasto naleśnikowe: zmiksuj jajko z mlekiem, wodą i mąką. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Różyczki brokuła gotuj we wrzątku 3 minuty. Odcedż, pokrój jak najdrobniej. Poszatkowane warzywo wrzuć do miseczki z ciastem naleśnikowym. Jeszcze raz zmiksuj na gładką masę.
3.Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, cebulę w pół talarki. Razem z pieczarkami smaż na rozgrzanym oleju, aż cebulka się zrumieni.
4.Kotlety rozłóż. Na jedną połowę nałóż farsz, przykryj drugą połową. Boki zepnij wykałaczkami. Rozgrzej olej na patelni. Kotlety maczaj w naleśnikowym cieście i podsmaż z obu stron.
5.Mięsne koperty przełóż do posmarowanej tłuszczem formy i zapiekaj jeszcze 20 min.w temp.175 st. Podawaj z ryżem i ulubionymi warzywami.
Komentarze