Mięsne klopsiki na kwaśno

0 (0 ocen)

  • 60 min

Z pomocą mojego 4 letniego wnuczka klopsiki wyszły rewelacyjnie

  • 60 min

Składniki:

  • Mięso mielone 500 gr, 1 bułka duża,1 cebula, 2 lub 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, maga, zioła prowansalskie,jajko.Bułkę namaczamy aż zmięknie, odciskamy wodę i dodajemy do mielonego mięsa następnie dodajemy jajko , następnie dodajemy pokrojoną drobniutko cebulkę, czosnek dodajemy przyprawy i formujemy malutkie klopsiki, następnie smażymy na oleju.Gotowe zalewamy zalewą. Zalewa: 3/4szkl. octu, 1 litr wody, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki jarzynki(np.kucharek), liść laurowy, ziele angielskie, 1 czerwona papryka. wszystkie składniki na zalewę zagotować i ostudzić ,paprykę pokroić w paseczki .

Mięsne klopsiki na kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmarzone klopsiki i pokrojoną papryczkę wkładamy do dużego słoika i zalewamy zalewą Po 2 dniach klopsiki są gotowe do spożycia .

Porady

Można też pokroić do słoika cebulę w prązki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy