Mięsna zupa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Smaczny pomysł na syty obiad.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg surowej szynki
    pół kilo pieczarek
    2 duże cebule
    pół szklanki zielonego groszku ( może być z puszki )
    sól,pieprz
    olej do smażenia
    kilka łyżek przecieru pomidorowego (4-5 )

Mięsna zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić,umyć i dokładnie osuszyć,następnie pokroić w małą kostkę i obsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka.
  • 2. Pieczarki i cebule obrać,opłukać pokroić w półplasterki ,przesmażyć,każde osobno na oleju i dodać do mięsa.
  • 3. Zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
  • 4. Pod koniec gotowania dodać groszek i przecier,przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Możemy podać ze świeżym pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy