Mięsna rolada z selerem i papryką

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Pyszna mięsna roladka, można ją jeść na ciepło, z sosem, dobrze smakuje też na zimno, na kromce chleba. Robi się ją szybko (nie licząc czasu pieczenia), a i w lodówce może posiedzieć kilka dni, nie tracąc na wartości.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    2 cebule drobno posiekane
    Natka pietruszki
    4 jajka
    1 czerstwa bułka namoczona w wodzie lub mleku
    Bułka tarta – opcjonalnie
    Sól, pieprz

    12-15 plastrów żółtego sera
    4 łodygi selera naciowego
    1 czerwona papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Mięsna rolada z selerem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięsna rolada z selerem i papryką 1. Do mięsa dodać posiekaną natkę, jajka oraz odciśniętą bułkę, cebulę z czosnkiem. Doprawiać solą i pieprzem. Gdy masa z mięsa jest zbyt rzadka, dosypać bułki tartej. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Mięsna rolada z selerem i papryką 2. Na papierze do pieczenia o wymiarach około 25x30min rozprowadzić mięso mielone (cienką warstwę). Na nim układać równomiernie plastry żółtego sera, pokrojoną w paseczki paprykę oraz przekrojone na pół łodygi selera naciowego.
  • Mięsna rolada z selerem i papryką 3. Za pomocą papieru zwinąć mięso w roladę. Mięso przełożyć do keksówki. Piec godzinę w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia położyć na roladzie plasterki żółtego sera. Gdy ser się przyrumieni, roladę wyjąć z piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Seler Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować