Mięsna babka przekładana gryką

0 (0 ocen)

Mała kucharka Jagoda nie może doczekać się Wielkanocy, ponieważ ma wtedy urodziny.

Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego
    2 małe kajzerki
    szklanka mleka
    jajko
    cebula
    mała laska kiełbasy
    100 g kaszy gryczanej
    oregano, czosnek granulowany, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Dania główne

Mięsna babka przekładana gryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mieszamy 1. Bułkę namaczamy w mleku, cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajko, doprawiamy. Dokładnie mieszamy.
  • układanie kiełbaski 2. Kaszę gotujemy ok 10 min. Kiełbasę kroimy w talarki. Wysmarowaną tłuszczem formę napełniamy. Na dole układamy talarki kiełbasy
  • Jagódka jest bardzo dokładna 3. Przykrywamy porcja mięsa.
  • image-08q7idq 4. Wysypujemy kaszę. Na to resztę mięsa. Dociskamy. Pieczemy ok godziny w 160 stopniach.

Porady

Podałam z pieczonymi ziemniakami i piklami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować