Potrawka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na kawałki, pory pokroić ukośnie w dość grube krążki. Ananasa pokroić na ćwiartki.Imbir obrać ze skórki ,pokroić w drobną kostkę. Na margarynie podsmażyć kawałki mięsa na złoty kolor, mieszać w trakcie smażenia .Doprawić mięso solą i pieprzem,wyjąć z garnka, na tym tłuszczu przez chwilę dusić pora, kawałki ananasa oraz imbir.Do garnka włożyć mięso, wsypać rodzynki,podlać rosołem.Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min. Wymieszać wszystkie przyprawy chili ,szafran,curry. oraz rozgniecione nasiona kopru..Potrawkę doprawić do smaku. Zagęścić kwaśną śmietaną z mąką ziemn. Gotować jeszcze przez chwilkę na małym ogniu. Podawać z ryżem. Smacznego!
Komentarze