Zwykły mielony też inaczej smakuje gdy się coś z niego wysypuje.
30 min
Składniki:
mięso mielone 40 dag
tarta bułka 3 łyżki
mleko 2-3 łyżki
cebula 1/2 sztuki
jajka 1-2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
szynka w plastrach wg potrzeby
papryka czerwona 1 sztuka
Mielony z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa wbić jajka, dodać tartą bułkę i mleko. Dodać też drobno pokrojoną cebulę, doprawić do smaku i zarobić masę.
Paprykę oczyścić, umyć i wyciąć serduszka. Plastry szynki zwinąć w rulony, włożyć do środka po 5-6 serduszek paprykowych, kawałki masy mięsnej rozpłaszczać na dłoni, położyć rulonik z serduszkami, zawinąć masą i uformować podłużny zrazik, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju.
Ile zrobimy zrazików tyle musi być plastrów szynki.
Komentarze