Mielony z papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zwykły mielony też inaczej smakuje gdy się coś z niego wysypuje.

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone 40 dag
    tarta bułka 3 łyżki
    mleko 2-3 łyżki
    cebula 1/2 sztuki
    jajka 1-2 sztuki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    szynka w plastrach wg potrzeby
    papryka czerwona 1 sztuka

Mielony z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbić jajka, dodać tartą bułkę i mleko. Dodać też drobno pokrojoną cebulę, doprawić do smaku i zarobić masę.
    Paprykę oczyścić, umyć i wyciąć serduszka. Plastry szynki zwinąć w rulony, włożyć do środka po 5-6 serduszek paprykowych, kawałki masy mięsnej rozpłaszczać na dłoni, położyć rulonik z serduszkami, zawinąć masą i uformować podłużny zrazik, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju.
    Ile zrobimy zrazików tyle musi być plastrów szynki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy