Mielony z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mielony na bogato.

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone 50 dag
    jajka 2 szt małe
    kajzerka 2 szt
    cebula 1/2 szt
    czosnek 2 ząbki
    jajka tyle szt ile wyjdzie nam kotletów
    sól
    pieprz
    olej
    bułka tarta

Mielony z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki namoczyć w mleku albo wodzie, albo też w rosole i odcisnąć, dodać do mięsa. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wbić jajka, wymieszać i doprawić do smaku. Podzielić na dość duże kotlety.

    Zrobić z mięsa kulę rozpłaszczyć na posypanej bułką desce i kieliszkiem wyciąć oczko. Krążek z mięsa położyć na rozgrzanym tłuszczu, podsmażyć i przewrócić na drugą stronę. Wbić małe jajko i zasmażyć razem z kotletem.
    Jajek będzie potrzeba tyle ile zrobimy kotletów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy