Mielony dla niejadków

0 (0 ocen)

Moja córka nie lubi mielonego wręcz nienawidzi a tu proszę bardzo smakowało 10 min więcej pracy a efekt bezcenny ha;-)

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    1 bułka czerstwa
    1 jajko
    1 cebula
    czosnek (1 ząbek)
    natka pietruszki
    sól, pieprz,przyprawa do mielonego
    3-4 ogórki konserwowe
    6 plastrów sera Capresi
    papryka czerwona (kawałek)
    bułka tarta
    olej do smażenia

Mielony dla niejadków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przełożyć do miski,dodać czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko,przyprawy, posiekaną natkę pietruszki. Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć,dodać do masy mięsnej,dokładnie wymieszać.
    Mięso podzielić na 4-6 kawałków. Z każdej części uformować placek, nałożyć ser ,pasek papryki i pasek ogórka konserwowego. Zwinąć w roladkę,obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy