Mielonka ze słoika na kanapki

  • wyświetlono: 1581 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 0

Domowej wędliny zdecydowanie nic nie zastąpi! Można ją długo przechowywać, najlepiej w lodówce.

czekoladka

Składniki

2 kg łopatki wieprzowej bez kości (dobrze, gdy jest lekko tłusta),
5 ząbków czosnku,
20g soli peklowej,
1/2 łyżki czarnego pieprzu,
1/2 łyżki pieprzu ziołowego,
1/2 łyżeczki majeranku.

Sposób przygotowania przepisu:

Mielonka ze słoika na kanapki

  • image-0s6hh1m1. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. 1,5kg mięsa zmielić wraz z czosnkiem. Dodać pozostałe nie zmielone kawałki mięsa i wymieszać. Dodać przyprawy i wymieszać. Przykryć i wstawić na 24 godziny do lodówki.
  • image-0jryiyy2. Następnie masę nałożyć do słoików (wychodzą ok. 4 słoiki po 500ml każdy) i pasteryzować przez godzinę. Pozostawić tak na całą dobę i ponownie gotować jeszcze godzinę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzuszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczony boczek na kanapki

Dodane przez: Joanna Kryla

Pieczony boczek na kanapki

Pyszny, mięciutki i pełen aromatów....

konserwa ze słoika

Dodane przez: Mariola123

MIĘSO ZE SŁOIKA Z GALARETKĄ

Mięso ze słoika smakuje wybornie,...

image-1qveewg

Dodane przez: paulette17

Paprykowy schab na kanapki

To moja pierwsza taka piękna domowa...

schab na kanapki

Dodane przez: gogusia

Schab na kanapki

Dosyć często robię różne mięsa...

Boczek rolowany na kanapki

Dodane przez: adela7

Rolowany boczek na kanapki

Smaczny na ciepło i na zimno ....

Schab na kanapki z szynkowara

Dodane przez: Alex M

Schab na kanapki z szynkowara

Bardzo smaczne i delikatne mięsko,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE