mielonka drobiowa z kawałkami piersi z szynkowara

4.5 (170 ocen)

pyszna domowa mielonka.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone drobiowe 65 dag, pierś z kurczaka 50 dag, sól peklowa 1,5 łyżeczki, tymianek 1 łyżeczki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, żelatyna 1,5 łyżki, mąka ziemniaczana 1 łyżka, woda 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielonka drobiowa z kawałkami piersi z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. piersi opłukać, pokroić w kostkę, dodać mięso mielone drobiowe, wymieszać z pozostałymi składnikami do uzyskania kleistej masy
  • etap 2. szynkowar tuba, włożyć woreczek do szynkowara i nakładać mięso, ubijać, aby nie było powietrza, zawiązać, zamknąć ze sprężyną szynkowar i schowac do lodówki na 24 godziny minimum
  • etap 3. szynkowar wstawic do garnka z podstawką lub ściereczką, po uzyskaniu temperatury wody 85 C parzyć 110 minut, szynkowar opłukać pod zimną woda i do lodówki na całą noc, szynkowar polać gorącą wodą i woreczek lekko wyjmuje się ze środka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować