Mielone zraziki z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Odmienione mielone.

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone ok 40dag
    bułka tarta 2 łyżki
    jajka 4-5 sztuk
    ser żółty 3-4 plastry
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    cebula 1/4 sztuki
    woda 3 łyżki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania

Mielone zraziki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać tartą bułkę i 3 łyżki wody, i drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku i zarobić.
    Pozostałe jajka ugotować na twardo, jeśli potrzeba więcej jajek, gotujemy więcej. Ugotowane jajka obrać, zawinąć w plastry sera. Wilgotnymi dłońmi rozpłaszczać kawałki masy mięsnej.
    Obsypać umytą i posiekaną pietruszką, kłaść serowe ruloniki i formować podłużne zrazy, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy