Mielone ze szpinakiem i mini mozzarellą

0 (0 ocen)

Kolejne urozmaicenie kotlecików mielonych, zapraszam:)

Składniki:

  • 200 g mięsa mielonego z łopatki
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki mąki razowej
    spora garść świeżego szpinaku
    1/2 łyżeczki zielonej czubrycy
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki suszonego majeranku
    1/2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
    6 kulek mini mozzarelli
    3/4-1 szklanki oleju

Mielone ze szpinakiem i mini mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć mięso. Dodać przyprawy i starty ząbek czosnku. Szpinak opłukać i osuszyć. Przełożyć do blendera i zmiksować na drobno. Dodać do miski i wymieszać z mięsem. Następnie dodać mąkę i znów wymieszać. Z masy mięsnej uformować trzy placuszki. Na każdy położyć po 2 kulki sera i zwinąć placuszek w rulonik. Odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Na patelni lub w rondelku rozgrzać olej. Delikatnie położyć ruloniki mięsne i smażyć na rumiano co chwilę obracając aby się nie przypaliły. Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym.Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy