MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I MAJONEZEM

5 (147 ocen)

  • 20 min

Wyśmienite w smaku.

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g mięsa od szynki
    3 małe jajka
    pęczek szczypiorku
    3 czubate łyżki majonezu
    bułka tarta do zagęszczenia masy - według uznania
    sól lub przyprawa uniwersalna
    pieprz

    bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Mielone ze szczypiorkiem i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zemleć na gładką masę, szczypiorek drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Doprawić do smaku.
  • 2. Z powstałej masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

Porady

Podawać z ziemniakami i ulubionym dodatkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Szczypiorek Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować