Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą

5 (149 ocen)

  • 45 min

Pyszne danie na obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • 60 dag. mięsa mielonego z łopatki
    1 cebula
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 jajko
    1 łyżka tartej bułki
    sól, pieprz do smaku
    1 czerwona cebula
    2 średnie pomidory
    1 kulka mozzarelli
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    tarta bułka do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą 1. Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, jajkiem, tartą bułką i musztardą. Dodać pieprz czarny i ziołowy, zioła prowansalskie, sól. Wymieszać. Z mięsa uformować klopsiki i lekko je spłaszczyć. Następnie obtoczyć je w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć na blaszkę. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w plasterki. Po plastrze cebuli nałożyć na klopsiki. Posolić.
  • Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą 2. Na cebulę ułożyć po plastrze pomidora i oprószyć suszoną bazylią. Na górze ułożyć po plastrze mozzarelli. Wstawić do piekarnika i zapiekać w 170 stopniach przez ok. 10 minut. Przed podaniem można przystroić klopsiki ulubioną zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mozzarella Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować