Mielone zapiekane z płatami lazanii i serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie mięsa:
Na oleju podsmażyć cebulę. Po zeszkleniu dodać pokrojoną paprykę oraz czosnek. Po chwili dodać przyprawy. Po wymieszaniu całości dodać mięso i smażyć około 15-20 minut. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dodać pomidory z puszki. Całość trzymać na palniku jeszcze przez chwilę, do odparowania nadmiaru soku z pomidorów.
2.Przygotowanie makaronu:
4 płaty lazanii wrzucić na wrzątek i podgotować 5 minut.
3.Układanie w naczyniu
Połowę mięsa wyłożyć do naczynia. Przykryć dwoma płatami lazanii. Nałożyć kolejną połowę mięsa. Wyłożyć kolejne dwa płaty lazanii. Pokruszyć fetę, wlać 2 wcześniej rozmącone jajka wymieszane ze słodką papryką, posypać startym serem. Całość jeszcze raz posypać papryką oraz oregano. Całość zapiekać w 180 stopniach przez 20-30 minut
Komentarze