Mielone z zupą grochową

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna propozycja na wykorzystanie zup w proszku jeśli znajdziemy takie w domu, a co za tym idzie mielone zyskuje nowego smaku.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
    1 opakowanie zupy grochowej
    150 ml zimnej wody
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka majeranku
    jajko
    sól i pieprz opcjonalne
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grochówka Dania główne Klops

Mielone z zupą grochową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do słoika wlej wodę i wsyp sproszkowaną zupę. Wymieszaj.
  • mięso 2. Zupę wlej do mięsa, dodaj posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek oraz majeranek. Wymieszaj wszystkie składniki i na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem, opcjonalnie ponieważ zupa ma już w sobie przyprawy.
  • mielone 3. Z mięsa tworzymy klopsiki mielone i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor przez kilka minut.

Porady

Polecam podać mielone z surówką z kapusty kiszonej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch Mięso mielone Mięso Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować