Mielone z wkładką w sosie żurawinowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kotlety mielone z serem posmakują każdemu. Zamiast smażenia wybrałem pieczenie.

  • 60 min

Składniki:


  • 4 małe sery ziołowe camembert
    500 g mięsa wieprzowego z łopatki
    kostka czosnkowa Knorr
    jajko
    bułka tarta
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki soku z buraków
    sól ,pieprz
    2 łyżki marmolady z żurawiny
    2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej

Mielone z wkładką w sosie żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone dokładnie mieszamy z pokruszoną kostką czosnkową ,jajkiem ,musztardą sokiem z buraków i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Ser „otulamy” mięsem mielonym ,obtaczamy w bułce tartej i pieczemy w piekarniku rozgrzanym doi temperatury 200°C przez 40 min.
    W tym czasie marmoladę żurawinową rozpuszczamy w 300 ml wody ,zagotowujemy i zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Podajemy razem z mięsem mielonym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy