Mielone z wkładką

  • wyświetlono: 524 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczne trochę inne kotleciki. Można do kotlecików wykorzystać pozostałe od obiadu mięso.

  • 30min

Składniki

mięso mielone 50 dag
pieczarki ok 12 szt
cebula 1 średnia szt
dowolne mięso duszone albo gotowane kilka kawałków
masło 1-2 łyżki
jajka 1-2 szt
sól
pieprz
bułka tarta
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Mielone z wkładką

  • 1. Pieczarki opłukać i drobno pokroić. Przesmażyć na maśle i przestudzić. Do mięsa mielonego wbić jajka, dodać drobno pokrojoną cebulę i około3 łyżki bułki tartej. Dodać też przygotowane pieczarki, doprawić do smaku i zarobić masę. Kawałki ugotowanego mięsa jeśli są duże przekroić na mniejsze.
    Na dłoni rozpłaszczać kawałki masy, nakładać kawałki mięsa i zawijać kotlety.
    Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylamięso mielonekotletyobiadmięso gotowanemięso duszone

Komentarze

Podobne przepisy

Schab z wkładką

Dodane przez: Katarzynka

Schab z wkładką

Urozmaicenie tradycyjnej pieczeni...

Dodane przez: patrycja512

łódeczki z wkładką

pyszne pieczone łódeczki z ciasta...

Łazanki z wkładką

Dodane przez: majka18958

Łazanki z wkładką

Ta potrawa jest wyjątkowa ponieważ...

Babcine pampuchy z owocowym wkładem

Dodane przez: agf11

Babcine pampuchy z truskawkowym wkładem

Pampuchy zawsze były jednym z moich...

Pulpeciki z wkładką

Dodane przez: Szamerka

Pulpeciki z wkładką

Coś dla zwolenników polskiej kuchni....

Mięsne kule z ziołową wkładką

Dodane przez: JustKuchcik

Mięsne kule z ziołową wkładką

Pieczone w piekarniku mięsne kule...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE