Mielone z wkładką

  • wyświetlono: 328 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pikantne, pyszne z delikatnym posmakiem słodkiej śliwki

IMG_4402
  • 30min

Składniki

1/2 kg mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula
1 łyżeczka majeranku
2 łyżeczki ostrej musztardy rosyjskiej
1 łyżka zimnej wody
sól, pieprz
7 plasterków chudego boczku wędzonego
7 szt suszonej śliwki
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki smalcu

Sposób przygotowania przepisu:

Mielone z wkładką

  • 1. Cebulę obrać, zetrzeć na tartce.
  • 2. Śliwki owinąć boczkiem.
  • 3. Do miski włożyć mielone mięso, dodać startą cebulę, jajko, wodę, majeranek i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.
  • 4. Mięso podzielić na 7. Z każdej części robić placuszek, położyć zawiniętą śliwkę i uformować kotlet. Obsypać bułką tartą.
  • 5. Smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor z obu stron. Ułożyć kotlety w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.200*C na 10 minut.
  • 6. Podawać z ulubioną surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczylaszybki_obiadmielone ze śliwkąmięso z musztardą

Komentarze

Podobne przepisy

Schab z wkładką

Dodane przez: Katarzynka

Schab z wkładką

Urozmaicenie tradycyjnej pieczeni...

Dodane przez: patrycja512

łódeczki z wkładką

pyszne pieczone łódeczki z ciasta...

Łazanki z wkładką

Dodane przez: majka18958

Łazanki z wkładką

Ta potrawa jest wyjątkowa ponieważ...

Pulpeciki z wkładką

Dodane przez: Szamerka

Pulpeciki z wkładką

Coś dla zwolenników polskiej kuchni....

Mięsne kule z ziołową wkładką

Dodane przez: JustKuchcik

Mięsne kule z ziołową wkładką

Pieczone w piekarniku mięsne kule...

Pierś z wkładką

Dodane przez: zzewa

Pierś z wkładką

filet z piersi a niespodzianką...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE