Mielone z serem i miętą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mięta nadaje kotletom bardzo ciekawego smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego z łopatki
    jajko
    4 łyżki bułki tartej+bułka do panierowania
    łyżka ostrego sosu do kebaba
    szczypta soli
    łyżka suszonej mięty (rozcieram ja w rękach)
    cebula
    plaster sera o grubości około 1/2cm
    olej do smażenia

Mielone z serem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbijam jajko i dodaję sos do kebaba. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. Dodaję do mięsa razem z resztą składników i przypraw. Mieszam. Ser kroję w małą kosteczkę , mieszam z miesęm.

    Formuję nieduże kotlety, Obtaczam je w bułce tartej i smażę na małym ogniu, na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu przekładam do rondelka i nakrywam pokrywką , by kotlety przeparowały.

    Podaję z ziemniaczkami i duszoną marchewką.

    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy