40 dag mięsa mielonego z łopatki
jajko
4 łyżki bułki tartej+bułka do panierowania
łyżka ostrego sosu do kebaba
szczypta soli
łyżka suszonej mięty (rozcieram ja w rękach)
cebula
plaster sera o grubości około 1/2cm
olej do smażenia
Mielone z serem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa wbijam jajko i dodaję sos do kebaba. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. Dodaję do mięsa razem z resztą składników i przypraw. Mieszam. Ser kroję w małą kosteczkę , mieszam z miesęm.
Formuję nieduże kotlety, Obtaczam je w bułce tartej i smażę na małym ogniu, na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu przekładam do rondelka i nakrywam pokrywką , by kotlety przeparowały.
Komentarze