Mielone z piekarnika

  • wyświetlono: 3538 |
  • dodany do książki kucharskiej: 51 |
  • polecenia: 2

Kotlety podaję z sosem pomidorowym.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Anna Wieczorek, Łódź

Składniki

50 dag mielonego mięsa drobiowego
25 dag pieczarek
duża marchewka
por
jajko
cebula
olej
ząbek czosnku
1/2 małej kapusty pekińskiej
5 dag żółtego sera
bułka
szkl. mleka
po 1/2 łyżeczki majeranku, vegety, oregano i słodkiej mielonej papryki

Sposób przygotowania przepisu:

Mielone z piekarnika

  • 1. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Pieczarki kroimy i dusimy na oleju. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko. Wyrabiamy masę.
  • 2. Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę ścieramy. Cebulę, pora i kapustę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy. Mieszamy z masą mięsną. Doprawiamy.
  • 3. Formujemy kotlety. Pieczemy 30 minut w 200 °C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

Dania dla najmłodszychmielone mięso drobiowe

Komentarze

Podobne przepisy

schab z piekarnika

Dodane przez: anka1988

Schab z piekarnika

Mięsko z piekarnika, można dodać...

Soczysta pierś kurczaka z piekarnika

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Soczysta pierś kurczaka z piekarnika

Pyszna i soczysta pierś, upieczona...

SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA

Dodane przez: Magdalena_Z

SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA

Szaszłyki z piekarnika - idealne,...

Panierowana ryba z piekarnika

Dodane przez: JustKuchcik

Panierowana ryba z piekarnika

Sposób na smaczną rybę prosto z...

Soczysta ryba z piekarnika

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Soczysta ryba z piekarnika

Ryba przyrządzona w ten sposób...

Pieczonki z piekarnika

Dodane przez: Ewelina Szczepanik

PIECZONKI z piekarnika

Przepis dostałam od koleżanki.