Kotlety mielone z pieczarkami zapiekane w sosie a'la stroganoff

0 (0 ocen)

  • 45 min

Mielone również wymyśliłam sama.

  • 45 min

Składniki:

  • 50 dkg mięsa mielonego
    30 dkg pieczarek
    1 mała cebula
    1 jajko
    bułka tarta
    ser żółty
    FIX KNORR schab a'la stroganoff
    śmietana, majonez
    pieprz, sól, majeranek, czosnek
    olej

Kotlety mielone z pieczarkami zapiekane w sosie a'la stroganoff - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy pieczarki w kostkę i dusimy na margarynie. Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem, dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę jajko i pieczarki. Mieszamy dokładnie całość, formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Lekko podsmażamy kotlety. Fix knorr rozrabiamy ze śmietaną, majonezem,odrobiną wody i zagotowujemy. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rozrobionym fixem i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy